باروری یکی از بزرگترین دغدغه زوجین است که از همان ابتدای تشکیل زندگی مشترک نگرانی‌هایی در این رابطه دارند. اغلب خانم‌ها به این فکر می‌کنند که اگر در سنین بالا، تصمیم به فرزندآوری داشته باشند باید چکار کنند یا اگر چقدر برای آوردن فرزند، زمان دارند؟ امروزه با پیشرفت دانش و تکنیک‌های پزشکی مانند فریز تخمک، امکانات بسیار زیادی برای باروری ایجاد شده است که تقریبا تمامی بانوان می‌توانند از آن استفاده کنند.

فریز تخمک به چه معناست؟

فریز کردن تخمک‌ها به معنای خارج کردن تخمک و نگهداری آنها در شرایطی مناسب جهت اقدام به بارداری در زمان آینده است. در این روند از تخمک‌های سالم استفاده شده و آنها را در زمان مناسب با استفاده از لقاح آزمایشگاهی به رحم مادر منتقل می‌کنند.

چه سنی برای فریز تخمک بهتر است؟

هر چه میزان سن فرد برای فریز تخمک‌ها پایین‌تر باشد، نتیجه آن در آینده بهتر خواهد بود. هر چه سن خانم‌ها برای فریز تخمک بیشتر باشد، اختلالات کروموزومی در این بین بیشتر می‌شود و همچنین قدرت باروری کمتر می‌شود.

توضیحات دکتر احمدی در مورد فریز کردن تخمک

در این کلیپ، دکتر مائده احمدی دستجردی در مورد فریز کردن تخمک و افراد واجد شرایط توضیح دادند.

فریز کردن تخمک

دلایل فریز کردن تخمک

مهمترین و اصلی‌ترین عامل فریز تخمک در بانوان، سن بالای خانم است. هر چه سن خانم‌ها رو به افزایش است، نگرانی آنها برای اقدامات بارداری بیشتر شده و گاهی حتی موفق به این امر نمی‌شوند. همچنین ناگفته نماند که سن بالای بانوان سبب شده تا کیفیت تخمک‌ها کاهش و افت بسیاری داشته باشد.

موارد دیگر نظیر برخی بیماری‌ها که عوارضات ناخوشانیدی برای فرد رقم می‌زند. به عنوان مثال شیمی درمانی یا روش‌های این چنینی موجب آسیب رسیدن به تخمک‌ها خواهد شد. در صورتی که تخمک آسیب ببیند، احتمال باروری مقداری کاهش می‌یابد. در این صورت اگر فرد در سنین بالاتر قصد باروری دارد، می‌تواند در زمان مناسب و تحت شرایط خاص، تخمک‌های خود را فریز کند و در آینده از آنها بهره ببرد.

خانم‌هایی که قصد ازدواج یا بارداری ندارند و سن آنها رو به بالا رفتن است، می‌توانند با استفاده از تکنیک فریز تخمک شانس خود را برای بارداری افزایش دهند. همچنین خانم‌هایی که ناچار به پرتو درمانی یا این قبیل روش‌ها هستند، می‌توانند قبل از شرع فرآیند درمان به فریز تخمک اقدام کنند و شانس بارداری را برای خود ایجاد کنند.

عوارض فریز کردن تخمک

برای از عوارض فریز کردن تخمک شامل موارد زیر است:

  • اسهال و استفراغ
  • خونریزی حین برداشت تخمک
  • عفونت در صورت عدم رعایت بهداشت
  • احتمال سقط جنین بر اثر سن بالای مادر
  • ممکن است فرد کاندید فریز تخمک، بعد از انجام کار دچار درد در ناحیه شکم و تخمدان‌ها شود.

نحوه انجام فریز تخمک

فریز تخمک دارای اصول و شرایط خاصی است که باید به طور دقیق توسط بهترین متخصص زنان انجام شود. در ادامه مراحل فریز تخمک را به ترتیب نام بردیم.

پزشک، نزدیک به دوران قاعدگی، داروهایی را برای تحریک تخمک‌گذاری تجویز می‌کند. در مرحله بعدی وضعیت تخمک‌گذاری فرد با استفاده از روش سونوگرافی و بررسی هورمون‌های جنسی مورد بررسی و پایش قرار می‌گیرد. این کار به این دلیل انجام می‌شود که تخمک‌ها در زمان مناسب از بدن برداشته شوند. در مرحله بعدی، توسط یک روش سرپایی، تخمک‌های سالم را برداشت و تحت شرایط خاصی منجمد می‌کنند. زمانی که فرد تصمیم به بارداری داشته باشد، طبق اصول و شرایط خاص، تخمک‌ها را گرم می‌کنند و تحت شرایط آزمایشگاهی با اسپرم لقاح داده و جنین تشکیل شده را در رحم مادر جایگزین میکنند.

فریز تخمک برای بارداری در آینده
فریز تخمک برای بارداری در آینده

میزان موفقیت فریز تخمک چقدر است؟

میزان موفقیت فریز کردن تخمک و بارداری با این روش برای هر خانم احتمالی حدود 40 تا 60 درصد دارد. هرچه میزان برداشت تخمک بیشتر باشد، میزان موفقیت بارداری نیز افزایش می‌یابد. یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار که در میزان موفقیت بارداری با فریز تخمک موثر است، سن فرد در زمانی است که به فریز تخمک‌های خود می‌پردازد. هر چه سن فرد کمتر و معقول‌تر باشد، احتمال موفقیت بارداری نیز افزایش می‌یابد.

آمادگی های قبل از فریز تخمک

فریز تخمک نیاز به انجام برخی غربالگری‌ها قبل از انجام کار را دارد. دکتر زنان برای اینکه از عدم عفونت خانم و عملکرد صحیح تخمک‌ها اطمینان حاصل کند، از روش‌های غربالگری استفاده می‌کند.

شرایط لازم برای بارداری با تخمک فریز شده

همانطور که می‌دانید، فرد برای باروری با تخمک‌های فریز شده از روش کمکی استفاده می‌کند، به همین دلیل قطعاً لازم است تا داروهای هورمونی رحم را برای پذیرش جنین استفاده کنند. تخمک‌ها باید قبل از بارور کردن از حالت انجماد خارج شوند. همسر فرد باید دارای اسپرم‌های باکیفیتی باشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *