iui یکی از روش‌های درمان نازایی و ناباروری است. در این مقاله اطلاعات جامعی در ارتباط با این روش درمان ناباروری برای شما تهیه و همچنین به تمامی جوانب نظیر مزایا، معایب و میزان تکرار روش پرداخته‌ایم.

آی یو آی IUI چیست؟

IUI یا تلقیح داخل رحمی اسپرم جزو اولین روش‌های درمانی برای نازایی است که نسبت به سایر روش‌ها کم تهاجمی است. IUI شانس تماس تخمک و اسپرم با یکدیگر را افزایش داده و احتمال بارداری را برای زوج‌های نابارور افزایش می‌دهد. در روش آی یو آی، اسپرم را با استفاده از ابزاری مخصوص درون رحم خانم قرار می‌دهند.

توضیحات دکتر احمدی دستجردی در مورد iui برای درمان نازایی

کاربرد آی یو آی

گاهی زوجین به دلایل ساده‌ای نظیر کم تحرکی اسپرم‌ها قادر به باروری نمی‌باشند که برای آنها با استفاده از iui شانس باروری را افزایش می‌دهند. در ادامه به مهمترین دلایلی که ممکن است نازایی را رقم بزنند و IUI برایشان بهترین گزینه بشمار می‌رود، اشاره کردیم:

  • نازایی با آندومتریوز
  • ناباروری توجیه نشده
  • درمان نازایی با علل مردانه
  • اختلالات لوله‌های رحمی
  • انسداد لوله‌های فالوپ
  • مشکلات در گردن رحم
  • نازایی به دلیل اختلال تخمک‌گذاری

روش انجام IUI

در مرحله اول روش درمان نازایی آی یو آی، مرد باید به انزال برسد و مایع منی خود را در ظرف استریل آزمایشگاه جمع‌آوری کند و ظرف مدت زمان ۳۰ دقیقه آن را به آزمایشگاه تحویل دهد.

در مرحله بعد، اسپرم‌های جمع‌آوری شده مورد شستشو و آماده‌سازی قرار می‌گیرند.

در مرحله سوم، با استفاده از ابزاری مخصوص اسپرم را از دهانه رحم گذرانده و به درون رحم تزریق و منتقل می‌کنند. بسیاری از پزشکان بعد از انجام این روش توصیه دارند که با همسر خود، نزدیکی برقرار کنید تا اطمینان حاصل شود که تعداد اسپرم برای تخمک‌گذاری کافی است. فرد کاندید این روش درمانی باید دو هفته بعد از IUI تست بارداری انجام دهد.

iui برای درمان نازایی
iui برای درمان نازایی

بهترین زمان انجام IUI

برای انجام iui برای درمان نازایی و اخذ نتیجه مطلوب از این روش بهتر است به زمان آن توجه داشت. بهترین زمان برای انجام IUI حوالی دوره تخمک‌گذاری است به این معنا که متخصص نازایی، در روز دوم یا سوم قاعدگی، تخمدان و رحم را مورد بررسی قرار داده و اگر وضعیت نرمال بود، داروی تحریک کننده تخمدان تجویز می‌کند. iui را حدود ۴۰ ساعت پس از تزریق دارو انجام می‌دهند.

میزان موفقیت آی یو آی

برای اینکه بدانید میزان موفقیت درمان نازایی با iui چقدر است، ابتدا باید به عامل به وجود آورنده آن توجه داشته باشید. سن خانم تاثیر بسیار زیاد و مستقیمی بر این روند درمانی دارد. اگر مشکل ناباروری عامل مردانه داشته باشد، صرفاً بسیار سریع از این روش نتیجه دریافت می‌کنند.

آمارها نشان داده که میزان موفقیت از IUI برای زوجین حدود ۵ درصد بوده و زمانی که در این روند از داروهای بارداری برایشان استفاده شود، این میزان به ۱۵ درصد نیز افزایش پیدا می‌کند. در صورتی که چندین بار IUI برای یک خانم انجام شود و موفقیت حاصل نشود، در گام بعدی از روش IVF استفاده می‌شود.

برای داشتن یک آی یو آی موفق به بیش از یک میلیون اسپرم نیاز است که البته این تعداد شانس کمی برای باروری دارد. برای اینکه در مورد نتیجه مثبت از آی یو آی اطمینان حاصل شود، به حدود حداقل ۵ میلیون اسپرم نیاز است. در مواردی که اسپرم به اندازه ۲۰ میلیون باشد، در بیشتر موارد موفقیت حاصل می‌شود.

تست بارداری بعد از IUI

خانم‌هایی که از این روش درمانی برای بهبود نازایی استفاده می‌کنند باید توجه داشته باشند که تست حاملگی زودتر از موعد، موجب نتایج کاذب می‌شود. همه افراد بعد از IUI باید دو هفته برای تست بارداری صبر کنند. اگر هورمون بارداری قابل اندازه‌گیری نباشد، نتیجه تست بارداری به اشتباه منفی نشان داده می‌شود. زمانی که از داروهای HCG استفاده شده باشد، نتیجه بارداری احتمالاً به اشتباه مثبت نشان داده می‌شود.

معایب IUI چیست؟

احتمال چندقلوزایی برای خانم‌ها افزایش پیدا می‌کند که این خود یک عیب بشمار می‌رود زیرا بارداری‌های چندقلویی ریسک بیشتری را به همراه دارند. در روش درمانی iui برای برخی خانم‌ها از داروی تحریک کننده گنادوتروپین استفاده می‌کنند که درصد ابتلا به سندروم بیش تحریکی تخمدان‌ها را افزایش می‌دهد. اگرچه این مورد نادر است اما گرفتگی رحم در اثر انتقال ویروس از منی به درون رحم نیز ممکن است به وجود آید.

خونریزی بعد از IUI

خونریزی بعد از آی یو آی، برای افراد کمی به وجود می‌آید و آن به دلیل باز نگه داشتن دهانه رحم با ابزار مخصوص است. خونریزی بعد از آزادسازی تخمک به iui ارتباط مستقیمی ندارد.

سندروم بیش تحریکی تخمدان بعد از IUI

در روند IUI از داروی گنادوتروپین استفاده میشود که احتمال بروز بیش تحریکی تخمدان را افزایش می‌دهد. این سندروم سبب شده تا تخمدان دچار افزایش سایز شود که نشت مایع درون تخمدان به شکم از عوارض آن بشمار می‌رود. بیش تحریکی تخمدان برای خانم‌ها آزاردهنده بوده و با دردهای ناگهانی همراه است. تعداد خانم‌هایی که بعد از IUI به این عارضه دچار می‌شوند، زیاد نیست و قابل درمان است.

بهترین تعداد فولیکول برای IUI چقدر است؟

بیشترین شانس موفقیت در روش IUI زمانی است که ۳ الی ۴ فولیکول وجود داشته باشد. در واقع هرچقدر تعداد فولیکول بیشتر باشد، احتمال اخذ نتیجه مثبت افزایش می‌یابد.

چقدر بعد از IUI رابطه جنسی نداشته باشیم؟

مدت زمان ممنوعیت برای برقراری رابطه جنسی به وضعیت هر فرد بستگی دارد اما اگر IUI به دلیل کم تحرکی اسپرم انجام شده است، بهتر است حدود ۲۴ الی ۴۸ ساعت از برقراری رابطه جنسی خودداری فرمایید.

تفاوت IUI با IVF

هزینه روش IUI نسبت به روش درمان ناباروری IVF بسیار کمتر است. آی یو آی برای افرادی در نظر گرفته می‌شود که از کم تحرکی اسپرم نسبی برخوردار هستند اما اگر این کم تحرکی بیش از حد باشد باید از روش آی وی اف استفاده شود.

چند مرتبه می توان IUI انجام داد؟

برای درمان نازایی، هر خانم می‌تواند سه بار آی یو آی انجام دهد و در صورتی که نتایج موفقیت‌آمیز حاصل نشد، باید روش‌های درمان نازایی دیگری مورد استفاده قرار گیرد.

هزینه انجام iui برای درمان نازایی چه قدر است؟

هزینه آی یو آی بستگی به موارد مختلفی دارد. برای اطلاعات بیشتر با کلینیک تخصصی زنان به شماره ۰۹۱۰۲۴۰۷۳۲۴ تماس بگیرید یا در واتس اپ پیام دهید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *