یکی از لحظات مهم دوران بارداری برای والدین زمانی است که تعیین جنسیت فرزندشان انجام می‌شود. مادران از همان ابتدای بارداری با این فکر همراه هستند و علاقه دارند که در کوتاه‌ترین زمان بدانند که جنسیت فرزندشان دختر است یا پسر؟ جنسیت هر جنین کاملاً اتفاقی بوده اما هنوز زوج‌هایی وجود دارند که فقط به یک نوع جنسیت پسر یا دختر علاقه دارند. در ادامه به روش‌های مختلف مشخص کردن جنسیت جنین اشاره می‌کنیم.

تعیین جنسیت چیست؟

جنسیت جنین از نوع آلت تناسلی آن تعیین می‌گردد اما این نکته بسیار جالب است که تمامی جنین‌ها در روزهای اولیه تکامل، دارای برآمدگی بسیار کوچکی در قسمت تناسلی هستند که نشان دهنده اندام جنسی است و نشانه‌ای از پسر بودن آن نیست.

تعیین جنسیت پسر

در جنین پسر، هورمون تستوسترون از هفته هفتم بارداری ترشح خود را آغاز می‌کند که سبب پیدایش آلت تناسلی و بیضه‌ها می‌شود. این بیرون زدگی با نطفه برآمده در روزهای اولیه تکامل جنین متفاوت است و تشخیص پسر یا دختر بودن در مراحل ابتدایی بارداری وجود ندارد.

تعیین جنسیت دختر

در سونوگرافی تعیین جنسیت، متخصص زنان اگر علامتی با اصطلاح همبرگر مشاهده کند یعنی جنسیت جنین دختر است. برآمدگی کلیتوریس و آلت مردانه در مراحل ابتدایی بارداری تقریباً به یک اندازه است و به همین دلیل توصیه می‌شود که برای این سونوگرافی حتماً در زمان مناسب خود مراجعه نمایید.

تعیین جنسیت قبل از بارداری

تعیین جنسیت قبل از بارداری به طور قطع امکان‌پذیر نیست اما بسیاری موارد در تشکیل جنسیت جنین تاثیرگذار هستند که برخی از این موارد عبارتند از:

  • تغییر PH واژن
  • تخمک گذاری
  • زمان مقاربت
  • رژیم غذایی
  • استفاده از روش IVF

با فعال شدن کروموزوم X، جنسیت جنین دختر و زمانی که کروموزوم‌های X و Y فعال شود، جنسیت جنین پسر است. بسیاری از زوجین تصور دارند که جنسیت جنین فقط از طریق مادر مشخص می‌شود اما مرد هم به نوبه خود در تعیین جنسیت اثر دارد.

سونوگرافی تعیین جنسیت چگونه انجام می شود؟

روند سونوگرافی تعیین جنسیت اینگونه است که خانم باردار باید بر سطح تخت دراز بکشد. در مرحله ابتدایی، ژل مخصوصی بر سطح شکم مالیده می‌شود تا سری مخصوص دستگاه سونوگرافی بتواند تصویر ناحیه رحم و لگن را بر مانیتور نشان دهد. دکتر زنان در همان سونوگرافی، اندام‌های مختلف جنین را به مادر نشان داده و آنها را از نظر سلامت مورد بررسی قرار می‌دهد.

ناگفته نماند که مشاهده اندام‌هایی نظیر دست، پا و یا سایر اندام‌ها به موقعیت قرارگیری جنین در آن لحظه بستگی دارد. دختر یا پسر بودن جنین با مشاهده آلت تناسلی، مشخص می‌شود.

روش های تعیین جنسیت جنین و هزینه آن
روش های تعیین جنسیت جنین و هزینه آن

روش های تعیین جنسیت جنین

  • مطالعات کروموزومی
  • سونوگرافی تعیین جنسیت

مطمئن ترین راه تشخیص جنسیت چیست؟

روش‌های مختلفی مانند iui و ivf برای تشخیص جنسیت فرزند استفاده می‌شود اما همچنان سونوگرافی، مطمئن‌ترین روش محسوب می‌شود. برای داشتن یک سونوگرافی دقیق بهتر است که خانم‌ها در زمان مناسب یعنی بین هفته 16 تا 20 بارداری برای مشخص کردن جنسیت مراجعه کنند تا موقعیت قرارگیری جنین در وضعیت خوبی باشد.

خواندن نتیجه سونوگرافی تعیین جنسیت

مشخص کردن جنسیت برای زوجین، خصوصاً آنهایی که بارداری اول خود را تجربه می‌کنند، بسیار هیجان انگیز است و معمولاً برای رسیدن به این روز، لحظه شماری می‌کنند. بهترین دکتر تعیین جنسیت در تهران، اندازه‌های برآمدگی ناحیه تناسلی را علاوه بر مشاهده تصاویر بررسی می‌کند تا از نتایج اطمینان حاصل کنند.

تعیین جنسیت جنین از روی ظاهر مادر

یکی از باورهای غلطی که زوجین بیش از حد به آن متکی هستند، فرم شکم مادر در بارداری است. تصور بر این است که اگر در دوران بارداری شکم مادر مانند توپ گرد باشد، نشانه جنسیت پسر است که این یک باور اشتباه است. نوزادان پسر دارای وزن بیشتری نسبت به نوزادان دختر هستند که معمولاً بر وزن مادر تاثیر می‌گذارد اما بر فرم شکم تاثیری ندارد. در واقع، شکل شکم خانم باردار نسبت به وضعیت بدنی وی و وضعیت جنین متغیر است و ارتباطی با دختر یا پسر بودن نوزاد ندارد.

روش های مصنوعی برای انتخاب جنسیت فرزند

برای تعیین جنسیت نوزاد قبل از بارداری روش‌های مصنوعی متنوعی وجود دارند که از جمله روش‌های پرطرفدار مطرح شده می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استفاده از روش میکروسورت برای انتخاب جنسیت فرزند
  • تشخیص ژنتیکی قبل از لانه گزینی (PGD)
  • نمونه‌برداری از پرزهای کوریونی (CVS)
  • تعیین جنسیت PGD و جایگزینی جنین جنس مورد نظر

راه های تشخیص جنسیت نوزاد

بعد از بارداری، پزشکان روش‌های مختلفی را برای تشخیص جنسیت نوزاد در نظر می‌گیرند. از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

آزمایش خون غربالگری سه ماهه اول

غربالگری سه ماه اول معمولاً بین هفته‌های 11 تا 14 انجام می‌شود و دو مرحله آزمایش خون و سونوگرافی دارد. در آزمایش خون و سونوگرافی انجام شده شرایط سندروم دان، یا شرایطی مانند از دست رفتن کروموزوم‌های X/Y، ناهنجاری‌های کروموزومی و غیره توسط پزشک بررسی می‌شود. در این آزمایش پزشک می‌تواند DNA جنین را نیز را تشخیص دهد و با توجه به آن می‌تواند مشخص کند که جنین پسر است یا دختر.

سونوگرافی

سونوگرافی یکی دیگر از روش‌هایی است که برای تشخیص جنسیت نوزاد در نظر گرفته می‌شود. سونوگرافی‌های پس از بارداری بین هفته‌های 18 تا 22 بارداری انجام می‌شود و در این دوران جنسیت جنین در طول سونوگرافی معمولاً مشخص خواهد شد. پزشکان متخصص از روی اندام تناسلی جنین جنسیت او را بررسی می‌کنند و همچنین از علائمی که در بدن مادر وجود دارد می‌توان برای تشخیص جنسیت نوزاد استفاده کرد.

در صورتی که اندام تناسلی و یا علائم فرد نتواند جنسیت جنین را مشخص کند، احتمال دارد که پزشک سونوگرافی را تکرار کند. همچنین، در شرایطی که فرد دوقلو حامله باشد تعیین جنسیت چالش‌برانگیزتر خواهد بود و اپراتور سونوگرافی از دستگاه‌هایی که وضوح بالا و کیفیت بیشتری دارند برای شناخت جنسیت نوزاد استفاده می‌کند.

علائم اولتراسوند برای تعیین جنسیت نوزاد

تجسم اندام تناسلی یکی دیگر از روش‌هایی است که پزشکان برای تشخیص جنسیت جنین از آن کمک می‌گیرند. در حال حاضر با کمک علائم و دستگاه‌های اولتراسوند امکان مشاهده کلیه بخش‌های دستگاه تناسلی زنانه و مردانه در نوزاد وجود دارد؛ بنابراین در طول سونوگرافی سه ماه اول، با این روش به طور کامل می‌توان اندام تناسلی نوزاد را مشاهده کرد و تعیین جنسیت نسبت به سونوگرافی ساده‌تر خواهد بود.

علامت همبرگر یا علامت 3 خطی یا لاکپشت یا نعوظ

در صورتی که فرزند مؤنث باشد، علائم همبرگر به صورت سه خط در ناحیه تناسلی او ظاهر خواهد شد و اندام تناسلی دختر ممکن است شبیه همبرگر باشد اما در صورتی که علامت لاکپشت مشاهده شود، نشان دهنده مذکر بودن نوزاد است؛ زیرا بیضه و اندام تناسلی پسر شبیه به لا پشت در سونوگرافی نمایش داده می‌شود. حتی جنین پسر در رحم مادر ممکن است نعوظ را نیز تجربه کنند و همین موضوع می‌تواند حالت تناسلی او را مشخص کرده و تعیین جنسیت را ساده‌تر کند.

آزمایش ژنتیک مانند آمنیوسنتز یا CVS

اگر پزشک متخصص نتواند با مواردی که در بالا گفتیم تعیین جنسیت را جنسیت نوزاد را تعیین کند، از آزمایش ژنتیک و آمنیوسنتز برای تشخیص جنسیت نوزاد و تعیین ناهنجاری‌های کروموزوم یا اختلال ژنتیک و غیره استفاده می‌شود. در این روش پزشک متخصص با استفاده از سوزن بلند مقدار کمی از مایع رحمی را می‌گیرد. سپس این ماده برای تشخیص هرگونه اختلال و جنسیت مورد استفاده قرار می‌گیرد. به طور معمول این آزمایش در هفته‌های 10 و 12 بارداری انجام می‌شود. خانم‌های باردار بالای 35 سال و زوج‌های که دارای سابقه اختلالات ژنتیکی هستند ممکن است نیاز به انجام این آزمایش داشته باشند.

نکات تعیین جنسیت جنین

برای تعیین جنسیت نوزاد لازم است که مواردی که در زیر ارائه شده را در نظر داشته باشید:

  1. رعایت رژیم غذایی مرد تاثیری در تعیین جنسیت ندارد و زن باید رژیم غذایی تعیین جنسیت را رعایت کند.
  2. رعایت رژیم غذائی باید از دو ماه قبل بارداری یا حداقل 4 تا 6 هفته قبل بارداری شروع شود.
  3. در دوران اقدام برای بارداری از مصرف خودسرانه داروهایی كه تعادل یونی رحم را برای جنسیت مورد نظر برهم می‌زنند خودداری شود.
  4. تعداد اسپرم در هر آمیزش در تعیین جنسیت اهمیت دارد و بالا بودن تعداد اسپرم‌ها احتمال پسردار شدن را افزایش می‌دهد.
  5. تا حد امكان تا زمان تخمک گذاری یعنی از روز 14 از شروع قاعدگی در سیکل‌های 28 روزه كه زمان مناسب از نظر PH برای پسردار شدن است، نباید آمیزشی صورت بگیرد. این موضوع موجب زیاد شدن تعداد اسپرم‌ها شده و احتمال مذكر شدن جنین را بالا می‌برد.
  6. وجود استرس نیز در تعیین جنسیت نوزاد نقش دارند.
  7. با استفاده از جوش‌شیرین می‌توانید تغییر PH واژن را انجام داده و محیط را برای پسردار شدن قلیایی کنید. همچنین، در صورتی که قصد دختردار شدن دارید، کافی است که با سرکه سفید ناحیه تناسلی را بشویید تا محیط رحم اسیدی شود.
  8. در کل قبل از بارداری بهتر است اقدام به درمان زگیل تناسلی کنید یا کارهایی مثل لابیاپلاستی یا تزریق کردن ژل به واژن را انجام دهید.

آیا تغذیه بر جنسیت جنین تاثیر دارد؟

پاسخ مثبت است. تغذیه مادر تا حدودی بر جنسیت جنین تاثیرگذار است.

آیا سونوگرافی تعیین جنسیت به جنین آسیب می زند؟

خیر. این سونوگرافی در بارداری هیچ صدمه‌ای برای جنین به همراه ندارد.

در هفته چند بارداری باید تعیین جنسیت جنین انجام داد؟

برای تعیین جنسیت جنین باید بین هفته 16 تا هفته 20 بارداری برای سونوگرافی اقدام نمایید. طی سونوگرافی تعیین جنسیت، سایر اندام‌های جنین نظیر شکم، صورت و پای نوزاد نیز قابل مشاهده است.

هزینه سونوگرافی تعیین جنسیت چقدر است؟

نوع سونوگرافی، محل انجام سونوگرافی، تجربه و مهارت سونوگرافیست، تجهیزات و امکانات مرکز سونوگرافی و دارا بودن یا نبودن بیمه از جمله موارد مهم در تعیین قیمت سونوگرافی تعیین جنسیت محسوب می‌شوند؛ بنابراین هزینه تعیین جنسیت برای هر فردی با فرد دیگر متفاوت است.

برای تعیین جنسیت جنین در تهران به کجا مراجعه کنیم؟

برای مشخص کردن جنسیت فرزند می‌توانید با کلینیک تعیین جنسیت دکتر مائده احمدی در شریعتی با شماره 09102407324 تماس بگیرید یا در واتس‌اپ پیام ارسال کنید.

سمت راست کمترین امتیاز و سمت چپ بیشترین امتیاز.
[تعداد امتیازها 10 عدد و میانگین امتیازها 4.9]

8 دیدگاه

  • سلام خانم دکتر. قبل از اینکه بخوام تعیین جنسیت انجام دهم ، باید کار خاصی انجام دهم؟ الان در هفته پنجم بارداری هستم.

    • سلام. کار خاصی نیاز ندارد اما بهتر است با کلینیک ما به شماره شماره ۰۹۱۰۲۴۰۷۳۲۴ تماس بگیرید تا توصیه هایی را به شما بدهیم. با تشکر

    • سلام وقت بخیر. هزینه تعیین جنسیت پسر و دختر یا هم برابر است. لطفاً برای مشاوره رایگان یا دریافت نوبت با شماره 09102407324 تماس بگیرید. با تشکر

    • سلام وقت بخیر
      آدرس ما تهران، خیابان پیروزی، خیابان اول نیروی هوایی، کوچه ۱/۲۱ ، ساختمان پامچال، طبقه ۴ ، واحد ۱۴ است. همچنین میتوانید ما را در نقشه گوگل جستجو کنید تا لوکیشن به شما نمایش داده شود.
      لطفاً قبل از مراجعه به مطب با شماره 09102407324 تماس بگیرید.
      با تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *