محتوای این مطلب
تا به حال برای شما هم پیش آمده که قاعدگی نامنظم و یا عدم پریودی را تجربه کنید؟ آیا کاربرد آمپول پروژسترون در این مورد را میدانید؟ شاید برای شما هم پیش آمده باشد که پزشک آمپول پروژسترون را برایتان تجویز کرده باشد اما ندانید برای چیست و نگران شوید.
به طور کلی بسیاری از مشکلاتی که در زمینه مرتبط با قاعدگی برای بانوان به وجود میآید، با اختلالات هورمونی بدن در ارتباط است. تزریق آمپول پروژسترون، میزان این هورمون زنانه را در بدن افزایش داده و بسیاری از مشکلات این چنینی را رفع میکند. البته تزریق این آمپول فقط با تجویز پزشک قابل انجام است زیرا ممکن است که فرد باردار باشد و با تزریق آن، موجب سقط جنین خود شود.
تاثیر آمپول پروژسترون در پریودهای نامنظم
هورمون پروژسترون در بدن بانوان نقش بسیار اساسی در تنظیم چرخه قاعدگی دارد و اگر بدن فرد به هر دلیل به اندازه کافی از این هورمون ترشح نکند، مشکلاتی نظیر عدم پریودی رخ میدهد. اگر به هر دلیلی نظیر هیجان و یا اندوه بیش از حد، پریود شما عقب یا جلو افتاد، به این معناست که سطح ترشح هورمون پروژسترون توسط تخمدانها تغییراتی داشته است.
اگر خانمی حدود 10 روز پریودی خود را به تاخیر انداخت و از عدم بارداری اطمینان دارد، باید به متخصص زنان برای معاینات بیشتر مراجعه کند. معمولا بعد از 2 تا 3 هفته از گذشت تزریق آمپول پروژسترون، پریودی برای خانم رخ میدهد.
عوارض آمپول پروژسترون
به طور کلی باید بدانید که آمپول پروژسترون دارای عوارضی است اما در زمان لازم و صلاحدید پزشک زنان، باید مورد استفاده قرار گیرد زیرا برخی مواقع ویژگی آن بر همه چیز ارجحیت دارد. در ادامه به برخی از عوارض ناشی از تزریق آمپول پروژسترون اشاره خواهیم داشت:
- بیخوابی
- افسردگی
- حالت تهوع
- رشد موهای زائد
- افزایش حساسیت سینهها
- واکنشهای پوستی
آمپول پروژسترون برای چه افرادی ممنوع است؟
- بانوانی که دارای سابقه سقط جنین هستند.
- اشخاصی که در آینده نزدیک قصد بارداری دارند.
- افرادی که گاهی خونریزیهای غیر طبیعی از واژن دارند.
- خانمهایی که دارای حساسیتهای دارویی خاص هستند.
- افرادی که در پاهای خود دارای لخته خون هستند یا به طور کلی خون غلیظ دارند.
نحوه تزریق آمپول پروژسترون چگونه است؟
این آمپول به طور عضلانی تزریق میگردد و به سرعت جذب خون میشود. معمولاً توصیه میشود که در زمان مصرف تعدادی از این آمپول برای افزایش و تنظیم ترشح هورمون پروژسترون، به طور همزمان از داروی آسپرین یا همان رقیق کننده خون استفاده شود تا مشکلاتی نظیر لخته خون برای فرد ایجاد نشود.
مقدار دوز مورد استفاده باید توسط متخصص زنان تعیین شود و نمیتوان این آمپول را به طور خودسرانه تهیه و استفاده کرد. عرضه این آمپول بدون تجویز پزشک زنان ممنوع است.

جالب است بدانید که گاهی این آمپول در زمان بارداری برای خانم تجویز میشود تا از تولد نوزاد نارس یا زایمان زودرس جلوگیری شود. پایین بودن میزان هورمون پروژسترون قبل از سه ماهه اول بارداری ممکن است برای جنین خطرناک باشد.
دوز مصرفی پروژسترون هر فرد چقدر است؟
دوز مصرفی برای تزریق آمپول پروژسترون بسته به شرایط و مشکل هر فرد مشخص میشود. توجه داشته باشید که دوز تجویز شده باید در روزهایی که پزشک تجویز میکند استفاده شود و بعد از آن نباید دیگر مورد استفاده واقع شود. بنابراین به مدت زمان مصرف آمپول پروژسترون توجه داشته باشید. استفاده بیش از اندازه این آمپول، ممکن است که موجب ضخیم شدن دیواره داخلی رحم شود.
موارد احتیاطی تزریق آمپول پروژسترون
- اگر برای شما هم مصرف آمپول هورمون زنانه پروژسترون تجویز شده است، باید این موارد احتیاطی را بشناسید.
- اگر به دارویی خاص حساسیت دارید، حتما به پزشک خود اطلاع دهید و برای استفاده از این آمپول ریسک نکنید.
- اگر سابقه لختگی خون یا بیماریهای کبدی و حتی سرطانی دارید، به هیچ عنوان نباید از آمپول پروژسترون استفاده کنید.
- در صورتی که بیماریهای مزمن مانند آسم، بیماری قلبی، کلسترول بالا یا نارسایی قلبی هستید، نباید از این آمپول استفاده کنید. باید به پزشک خود اطلاع دهید تا در صورت لزوم از داروهای درمانی دیگری برای تنظیم این هورمون و ایجاد نظم در قاعدگی شما استفاده کند.
- ممکن است این آمپول بعد از تزریق، حالت سرگیجه و تهوع برایتان ایجاد کند، بنابراین بهتر است که با یک همراه برای تزریق مراجعه نمایید و بلافاصله رانندگی نکنید.
- استفاده از مشروبات الکلی یا دخانیات همزمان با استفاده از این آمپول، امکان لخته شدن خون و غلظت خون را برای افراد به شدت افزایش میدهد.
بدون دیدگاه