ناباروری یکی از مشکلاتی است که خانمها را با ناامیدی و چالشهای زیادی رو به رو میکند و امروزه بیش از پیش مراجعهکنندگان در مورد این مشکل به مطب متخصصین زنان رجوع دارند، اما در ابتدا اینکه به درستی بدانید مفهوم ناباروری چیست، بسیار مهم است. برخی بانوان بعد از یک یا دو ماه اقدام به بارداری و عدم دریافت نتیجه، تصور دارند که نازا هستند در حالی که این تصور درست نیست. در این مقاله به طور کامل در رابطه با این مسئله و روشهای درمان ناباروری و دلایل بروز این مشکل در بانوان و عوامل تشدید کننده آن صحبت میکنیم.
شیوع ناباروری در زوجها چقدر است؟
به طور کلی طبق تحقیقات انجام شده حدود پانزده درصد زوجها از مشکل ناباروری رنج میبرند. برخی افراد تصور دارند که مشکلات ناباروری فقط مختص به بانوان است در حالی که این چنین نبوده و مردان نیز با اینگونه مشکلات مواجه خواهند شد. مشکلات مرتبط با نازایی اغلب در افراد بالای 35 سال مشاهده میشود اما به این معنا نیست که خانمها و آقایان در سنین کمتر به آن دچار نمیشوند.
انواع ناباروری
ناباروری دارای دو نوع است که در ادامه به هر یک از آنها اشاره میکنیم:
- ناباروری اولیه: این مدل از ناباروری مادرزادی برای شخص وجود دارد و فرد تا به حال موفق به بارداری نشده است.
- ناباروری ثانویه: این فرم از ناباروری به این معناست که فرد بعد از یک بار تجربه بارداری با این مشکل مواجه میشود.
دلایل تاثیرگذار در ایجاد ناباروری
سن خانمها تاثیر زیادی در بروز این مشکل دارد. توانایی بارداری بعد از سن 32 سالگی به طور تقریبی کاهش مییابد. احتمال باردار شدن از این سن به بعد در هر ماه متغیر است. عدم تخمکگذاری مناسب یا عدم وجود تخمک بالغ نیز تاثیر بسیاری در بروز این مشکل دارد. معمولاً خانمهایی که دارای سندروم تخمدان پلیکیستیک یا همان تنبلی تخمدان هستند، تخمکگذاری مناسبی برای بارور شدن، ندارند.
لولههای فالوپ که در نهایت به رحم متصل هستند، محل لقاح تخمک با اسپرم بوده و اگر این لولهها مسدود باشند این فرآیند به درستی انجام نمیشود و بارداری رخ نمیدهد. این بانوان اغلب دارای مشکل آندومتریوز هستند. البته ناگفته نماند که این مشکل گاهی به دلایل ژنتیکی و مادرزادی برای فرد ایجاد میشود.
برای درمان ناباروری باید چکار کنیم؟
هر خانم با وجود این مشکل باید به بهترین متخصص زنان و زایمان و نازایی مراجعه کند تا علت ایجاد ناباروری مشخص شود و سپس برای اقدامات درمانی نیز تصمیم گیری انجام شود. در این میان بهتر است تا آقایان نیز از نظر سلامت، آزمایشات لازم را به عمل آورند.
ناباروری با استفاده از روشهای مختلف آی وی اف ivf، آی یو آی iui و میکرو اینجکشن قابل درمان و برطرف شدن است و گاهی حتی این مشکلات ممکن است که به دلایل ساده تر ایجاد شده باشد و در مدت زمان کوتاه با تکنیکهای آسانتر رفع گردد.
به عنوان مثال شاید یک خانم به دلیل عدم تخمک گذاری مناسب با این مشکل مواجه شده باشد و در ابتدای روشهای درمانی با مصرف برخی داروهای هورمونی یا تزریق آمپولهای مخصوص، بتواند این مشکل را پشت سر گذاشته و تخمدان وی تخمک بالغ ایجاد کند. این داروها و آمپولها در داروخانهها موجود هستند اما به دلیل داشتن برخی عوارض و دستور مصرفهای خاص بسته به شرایط فرد، فقط با نسخه پزشک قابل تهیه هستند.
چه زمانی میتوان بیان کرد که فرد نابارور است؟
اگر زوجها دوازده ماه متوالی بدون هیچ یک از شیوههای جلوگیری به بارداری اقدام نموده اما موفق به این امر نشدهاند و نتیجهای دریافت نکردند، باید به دکتر زنان مراجعه نمایند. البته این مورد در بانوان بالای 35 سال متفاوت است و اگر به مدت 6 ماه تلاش برای بارداری موفق به اخذ نتیجه نشدند، بهتر است زودتر برای اقدامات درمانی لازم مراجعه کنند. توجه داشته باشید که اگر قاعدگی نامنظمی دارید، قبل از اقدام به بارداری بهتر است تا معاینات لازم را برای ایجاد نظم در این فرآیند داشته باشید.
هزینه درمان ناباروری چقدر است؟
یکی از چالشها و نگرانی افراد هزینههای درمان ناباروری است که البته نمیتوان به صورت قطعی و یک مقدار مشخص آن را بیان کرد. به طور کلی ممکن است که در همان ابتدای درمان، موفق به بارداری شوید و هزینههای چندانی نداشته باشید اما در برخی مواقع ین مقدار هزینهها افزایش مییابد. برای اطلاع بیشتر از هزینههای درمان ناباروری باید به صورت حضوری مراجعه کنید تا تکنیک مورد نیاز برای شما مشخص شود.
بدون دیدگاه