پرینه پوست ناحیه بین واژن و مقعد در بانوان است که گاهی به دلیل عدم کشسانی کافی در زمان زایمان طبیعی، هنگام خروج سر نوزاد پاره می‌شود. شدت و میزان پارگی در هر فرد با توجه به نوع پوست و میزان آن متفاوت است. البته فقط به دلیل انجام زایمان طبیعی این اتفاق نمی‌افتد و ممکن است که عوامل دیگری موجب این مشکل شوند.

پارگی پرینه

پرینه، ناحیه‌ای از دستگاه تناسلی بانوان بشمار می‌رود که پوست نازک و بسیار حساسی دارد و گاهی در اثر مواردی، دچار پارگی می‌شود و نیاز است تا این مورد با سریع‌ترین روش درمانی، بهبود داده شود. ضخامت و اندازه پرینه در خانم‌ها یکسان نیست.

تا چندی پیش خانم‌ها از وجود این مشکل رنج می‌بردند اما امروزه متخصصین زنان در یک جلسه با انجام جراحی پرینورافی به درمان و ترمیم این پوست پرداخته که تا امروز نتایج موفقی نیز به همراه داشته است و خانم‌ها اظهار دارند که بعد از انجام این عمل، با افزایش کیفیت رابطه جنسی خود مواجه شده‌اند.

پارگی پرینه
پارگی پرینه

این مورد بیشتر در افرادی که زایمان از نوع طبیعی داشته‌اند، رخ میدهد اما این دلیل قطعی نیست و عوامل دیگری بر بروز آن موثر هستند. به طور کلی راهی برای جلوگیری از پارگی پرینه وجود ندارد زیرا نمی‌توان خاصیت ارتجاعی این پوست را افزایش داد.

انواع پارگی پرینه

پارگی ناحیه پرینه به درجات مختلفی از نظر میزان شدت، تقسیم بندی می‌شود:

پارگی درجه یک پرینه

در این نوع پارگی پرینه، پوست به اندازه کمی آسیب می‌بیند. این مشکل معمولاً برای خانم‌هایی به وجود می‌آید که دچار یبوست‌های مزمن و حاد هستند. ترمیم این پارگی معمولاً فقط با یک بخیه قابل حال است که باید توسط بهترین متخصص زنان انجام شود.

پارگی درجه دو پرینه

در پارگی درجه دو ممکن است علاوه بر پوست پرینه به ماهیچه و عضلات زیر پوست آسیب وارد شده باشد که پارگی در این نواحی نیز به وجود آمده باشد. این نوع پارگی پوست پرینه از متداول‌ترین درجه‌های آن است زیرا معمولاً در بانوانی که زایمان طبیعی انجام می‌دهند، رخ می‌دهد.

پارگی درجه سه پرینه

در این نوع، مقدار پارگی به حدی است که ممکن است تا مقعد کشیده شود و پوست و عضلات ناحیه پرینه و ماهیچه‌های اسفنکتر که مسئول حرکات روده و کنترل مدفوع هستند نیز آسیب ببیند.

پارگی درجه چهار پرینه

در پارگی درجه چهار پرینه که بسیار شدید است، علاوه بر اسفنکتر به عضلات و بافت مقعد آسیب وارد می‌شود. در این موارد بعد از پرینورافی و رعایت برخی نکات بهداشتی و مراقبتی به مرور زمان بهبودی حاصل می‌شود. احتمالاً در این نوع پارگی پوست پرینه، مادر در دفع مدفوع با مشکلات و چالش‌هایی رو به رو می‌شود.

دلایل پارگی پرینه

همانطور که در متن مقاله بیان کردیم، پارگی ناحیه پرینه دارای دلایل مختلفی است، مانند:

  • برخورد یک جسم تیز با پوست ناحیه پرینه
  • برقراری رابطه جنسی نامناسب و تهاجمی
  • پوست پرینه در برخی افراد به طور مادرزادی دارای نواقص و یا ضعف است.
  • پاره شدن پرینه به دلیل وجود یبوست برای بانوان. گاهی یبوست انقدر شدید است که سطح پارگی زیادی را ایجاد می‌کند.
  • زایمان طبیعی که یکی از شناخته شده‌ترین دلایل است که موجب این مشکل می‌شود. خروج جنین به هر حال مقداری پارگی در این بخش ایجاد خواهد کرد حتی اگر پوست پرینه شما دارای کشسانی باشد.

مراقبتهای بعد از درمان پارگی پرینه

بعد از درمان پارگی پرینه، باید نکات مراقبتی را رعایت کنید تا نتیجه مناسب و بدون عارضه‌ای داشته باشید. قسمت پاره شده در ناحیه پرینه بخیه زده می‌شود و جنس بخیه‌ها معمولاً جذبی بوده و بعد از مدتی جذب بدن می‌شوند.

  • داروها و پمادهای آنتی‌بیوتیکی تجویزی پزشک را تا بهبودی کامل استفاده کنید.
  • در صورت دفع ادرار و مدفوع از آب گرم برای شستشو استفاده نمایید. مراقب باشید که آب چندان پرفشار و گرم رو به داغ نباشد. سپس باید با یک دستمال تمیز این ناحیه را خشک کنید تا دچار قارچ و عفونت نشود.
  • از لباس نخی و غیر چسبان استفاده کنید. سعی کنید که یک بار در روز لباس زیر خو را تعویض نمایید تا بهداشت رعایت شود و محیط مرطوب باقی نماند.
  • از دست زدن و لمس این ناحیه خودداری فرمایید زیرا ممکن است به بخیه‌ها آسیب وارد کنید.
  • در صورت بروز خونریزی و یا لکه بینی و یا سوزش غیر قابل تحمل باید به جراح خود اطلاع دهید.
  • بعد از انجام این جراحی تا دو ماه نباید رابطه جنسی برقرار کنید تا بهبودی کامل ایجاد شود.

درمان ناحیه پرینه

درمان پارگی پرینه با استفاده از جراحی پرینورافی انجام می‌شود. این عمل کاربردی و حساس تا حدودی موجب تنگ کردن واژن نیز خواهد شد که همین مسئله باعث می‌شود تا خانم‌ها بعد از انجام این جراحی، رابطه جنسی بهتری را تجربه کنند. در پرینورافی، بخیه‌ها قابل رویت نیستند زیرا از زیر پوست انجام می‌شوند تا زیبایی این ناحیه بعد از بهبود حفظ شود. جراحی پرینورافی همزمان با سایر جراحی‌های زیبایی واژن مانند لابیاپلاستی، واژینوپلاستی و موارد دیگر قابل انجام است.

سمت راست کمترین امتیاز و سمت چپ بیشترین امتیاز.
[تعداد امتیازها 4 عدد و میانگین امتیازها 4]

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *